Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Är du sugen på att prova på skärmflyg?

Nu har vi spikat nytt datum för nästa Prova-På dag. Det blir lördag 6e juli (med 7e juli som reservdag)

Vi har begränsat antal platser. Passa på att anmäla dig snarast. Aktiviteten är mycket populär och platserna fylls på snabbt.


Vill du se hur vi hade det 2023, här kan du läsa mer.

Prova på skärmflyg?

Gå till anmälningsformuläret

Vår prova-på-dag vänder sig till dig som drömmer om att kunna flyga högt uppe bland molnen. Skärmflyg är det enklaste och snabbaste sättet att lära sig flyga.

Under denna dag får du inblick i sporten och får veta mer om Skärmflygklubben Göteborg och hur en utbildning går till. Under dagen får du även flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Här får du även möjlighet att få svar på allt som har med skärmflyg att göra.

Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla på en skärm och lära dig att dra upp skärmen i flygläge i luften och balansera den över ditt huvud!

Under tiden kör vi tandemflyg där ni flyger tillsammans med en erfaren pilot, så du kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor. Du kanske till och med får prova att styra skärmen själv?

Vi kommer även att bjuda på varm korv med bröd och dricka till lunch.
Behöver du specialkost, vegetarisk eller veganskt så noterar du detta i kommentarfältet i anmälan.


Priset är 1300 kr per person.

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs under innevarande år får du 600 kr i rabatt på kursavgiften.


När: Lördag 6e juli (Söndag 7e juli som reservdag)

Plats: Kareby, strax norr om Kungälv. Mer info skickas till anmälda.

Tid: Från ca kl 10.00 och tills vi är nöjda, dock endast ett tandemflyg per person.


Anmäl dig snarast för att säkra en av de 8 platserna per tillfälle.
Se anmälningsformuläret nedan.

Skulle du inte få plats på kommande tillfälle så hamnar du på väntelista. Vi kontaktar dig om det blir avhopp eller när det blir fler prova-på-dagar.


Vår ambition är att köra på lördag men eftersom vi har väderberoende aktivitet så kan dagen för aktiviteten ändras med kort varsel. Därför är det bra om du kan avsätta både lördag och söndag. Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Anmälan till prova-på-dag med Skärmflygklubben Göteborg

Välkommen med din anmälan till vår populära prova på dag. Skulle det bli många anmälda och du inte får plats på vår första tillfälle så kommer du få förtur till nästa tillfälle (datum ej bestämt än). Vi kommer att informera dig om läget inom 24 timmar.