Skärmflygklubben Göteborg

Lägerskola

5 till 8 september - 2024

I september, den 5-8:e, är det dags för vår årliga Lägerskola i Norge. Här har du chans att ta bergsbehörighet, prova på distans och flyga så mycket du orkar.

I år har vi 20 platser att erbjuda. Ett antal platser kommer vara reserverade för Studenter under 1 vecka, därefter kommer även dessa platser att släppas till anmälningslistan, först till kvarn gäller...

Avresa
Vi kommer att åka tidigare än du någonsin gjort tidigare på torsdagen den 5 september så att vi anländer efter lunch i Vågå för incheckning, invägning och inflygning. Resan kommer att ske i minibussar.

Boende
Vi kommer att bo i 1 st hytta, med 8 sängplateser (skolbussen), samt 2 st för 6-personer och en 4-manna på Holungsøy Camping ca 3km före Rikscentret (landningen) som ligger ca 3 km från Vågå by.

Mat
Frukost och en grillkväll med hamburgare o korv ingår.

Flygning
I år har vi tänkt att återigen flyga tills vi inte orkar mera. Flygningen kommer att ske i Vågå med omnejd, förhoppningsvis kan vi även få flyga från Galdhøpiggen.

Instruktörer
Ronny från Termikk og Rotor, och ev medhjälpare kommer att vara våra guide även i år. Ronny Helgesen är en mycket meriterad instruktör och tävlar fortfarande i PWC. Just denna helg avstår han faktiskt cuptävling i US för att ta hand om oss och fira Lägerskolans 20 år 😊 Vi har även med svensk instruktör, Peter Lord,så meddela om du vill ta bergsbehörighet då det tillkommer en kostnad.

Är det inte flygbart kommer vi att hålla teoripass på ämnen som passar den norska flygningen (till exempel att sving og snu betyder sväng).

Pris: 3 500 SEK kommer det att kosta och då ingår resa, logi med frukost, transporter till starter och en grillkväll.


Anmälan är bindande. Tidpunkt för inbetalning av anmälningsavgift får du i bekräftelsen som skickas ut efter den 15/7.


Ange önskemål om kursflyg och Speciella önskemål (typ jag vill ha mitt pinnbröd medium rare eller är vegeterian/allergi)

Anmälan är bindande och turordning är först till kvarn.


Väl mött!
Erika och Georg
för SFG