Skärmflygklubben Göteborg

Spring Camp 2023

Resan är fullbokad nu. Du som anmäler dig nu hamnar i reservlistan.


Nu har våren börjat sitt intåg med sol och härliga flyg. Vad kan vara bättre uppladdning inför sommaren än att hanga i Danmark 31 maj-4 juni?!

Nu har våren börjat sitt intåg med sol och härliga flyg. Vad kan vara bättre uppladdning inför sommaren än att hanga i Danmark 31 maj - 4 juni

Även i år bor vi på Toftum Bjerge Camping i ett antal dubbelrum, i deras lägenhetslänga, samt en stuga tätt intill. Toftum Bjerge Camping ligger centralt vid ett av Limfjordens bästa hang samt i närheten av en uppsjö av hang runt Limfjorden och den danska västkusten. Får vi ostliga eller sydliga vindar drar vi över till ostsidan av Danmark och flyger där.


Vi kommer att fokusera på hur vi kan bli bättre och säkrare piloter på hang genom att lära oss olika tekniker med syfte att få bättre starter i varierande vindstyrka, topplandningar, bedömning av flygställen och utveckla vår flygteknik i luften. Detta sker både genom teori och coachning i grupp samt personlig coachning i luften samt vid start och landning.

Med på resan finns en svensk instruktör för dig som vill ta hangbehörighet samt ”vår” Essie Saadie, dansk instruktör och en av Danmarks bästa piloter.

Essie har senaste åren varit drivande för att utveckla det danska utbildningssystemet och bedriver skolverksamhet genom Airwave Paraglider Club. Han flyger själv acro, motor, termik, hang och är den som utbildar flest piloter i Danmark. Essie är dessutom en grym pedagog och har alltid ett smil på läppen.

Essie kommer dels guida oss till rätt flygställe för dagen, köra teoripass och praktiska övningar men även personlig coachning via radio och öga mot öga. Detta gör han anpassat efter din tidigare erfarenhet. Inför resan kommer vi skicka ut en enkät till var och en så att du får beskriva dina kompetenser och vad du vill fortsätta lära dig mera om.


Vem passar resan för: Alla pilotgrader.

När åker vi: Kl 15.45 med Stena onsdagen 31/5. Samling senast kl 15 vid terminalen.

Hemkomst sent/midnatt 4/6

Var bor vi: Toftum Bjerge camping


Vad kostar det: 4 250 SEK inklusive boende (städning och sänglinne ingår), transporter (bil & båt) och frukost.

Anmälan: Vi har totalt 13 platser. Din anmälan är bindande och sker via vårt formulär.


Vi håller 4 platser för elever som vill ta hangbehörighet i en vecka därefter släpps de fria.

Väder: Vi reser oavsett prognos. 4 flygdagar är det optimala.


Välkomna!

Georg, Erika & Essie