Skärmflygklubben Göteborg

Spring Camp 2024

Nu har våren börjat sitt intåg med sol och härliga flyg. Vad kan vara bättre uppladdning inför sommaren än att hanga i Danmark 22 maj- 26 maj?!

Häng med SFG till de bästa hangen i Danmark.

Även i år bor vi på Toftum Bjerge Camping i ett antal dubbelrum, i deras lägenhetslänga, samt en stuga tätt intill. Toftum Bjerge Camping ligger centralt vid ett av Limfjordens bästa hang samt i närheten av en uppsjö av hang runt Limfjorden och den danska västkusten. Får vi ostliga eller sydliga vindar drar vi över till ostsidan av Danmark och flyger där.


Vi kommer att fokusera på hur vi kan bli bättre och säkrare piloter på hang genom att lära oss olika tekniker med syfte att få bättre starter i varierande vindstyrka, topplandningar, bedömning av flygställen och utveckla vår flygteknik i luften. Detta sker både genom teori och coachning i grupp samt personlig coachning i luften samt vid start och landning.

Med på resan finns en svensk instruktör för dig som vill ta hangbehörighet samt ”vår” Essie Saadie, dansk instruktör och en av Danmarks bästa piloter.

Essie har senaste åren varit drivande för att utveckla det danska utbildningssystemet och bedriver skolverksamhet genom Airwave Paraglider Club. Han flyger själv acro, motor, termik, hang och är den som utbildar flest piloter i Danmark. Essie är dessutom en grym pedagog och har alltid ett smil på läppen.

Essie kommer dels guida oss till rätt flygställe för dagen, köra teoripass och praktiska övningar men även personlig coachning via radio och öga mot öga. Detta gör han anpassat efter din tidigare erfarenhet. Inför resan kommer vi skicka ut en enkät till var och en så att du får beskriva dina kompetenser och vad du vill fortsätta lära dig mera om.


  • Vem passar resan för: Alla pilotgrader. Vi har 13 platser till resan. 4 platser är vikta åt elever i en vecka därefter släpps platserna fria
  • När åker vi: Onsdag 22/5. Pass eller giltigt EU-körkort måste tas med! Annars kommer man inte med på båten. Samling senast kl 14.45 vid Stena-terminalen passageraringång.
  • Hemkomst sent/midnatt 26/5
  • Var bor vi: Toftum Bjerge camping
  • Vad kostar det: 4 475 SEK inklusive boende (städning och sänglinne ingår), transporter (bil & båt) och frukost. 
  • Anmälan och betalning: För att din anmälan ska vara giltigt ska du betala en anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är på 1200:- Du betalar anmälningsavgiften först när du fått bekräftelse på att du har plats på resan. Betala gärna till klubbens Swish 1235830856, det går även att betala via PlusGiro 199089-4
  • Slutbetalning: Betala resterande belopp på 3 275 SEK via Swish 1235830856 eller PlusGiro 199089-4 senast 1 maj. Och du, det helt OK att betala hela beloppet vid anmälning.


Din anmälan är bindande och sker via vårt formulär. Formuläret öppnar på måndag 1 april kl 18.00


Vi håller 4 platser för elever som vill ta hangbehörighet i en vecka därefter släpps de fria.

Väder: Vi reser oavsett prognos. 4 flygdagar är det optimala.


Välkomna!

Georg, Erika & Essie