Skärmflygklubben Göteborg

Lägerskola 2023

Här kan du anmäla dig till Lägerskola 2023

OBS* NYTT DATUM *OBS

31 augusti till 3 september


I slutet på augusti är det dags för årets Lägerskola. 31/8 till3/9, åker vi till Norge för att flyga så mycket vi orkar. Här har du chans att ta bergsbehörighet, prova på distans och flyga så mycket du orkar.

I år har vi 21 platser att erbjuda. Ett antal platser kommer vara reserverade för Studenter under 1 vecka, därefter kommer även dessa platser att släppas till anmälningslistan, först till kvarn gäller...


Avresa
Vi kommer att åka tidigare än du någonsin gjort tidigare på Torsdagen den 31 augusti så att vi anländer efter lunch i Vågå alternativt Hemsedal för incheckning, invägning och inflygning. Resan kommer att ske i minibussar.


Boende
Vi kommer att, vid alternativ Vågå - bo i 2 st mycket enkla hytter med 4 sängplatser, samt 4 st lägeneheter (4-per.) på Smedsmo camping mitt i Vågå by. Rikscentret (landningen) ligger ca 3 km från byn. Vid alternativ Hemsedal i 1-2 stora hytter vid Skicentret.


Mat
Frukost och en grillkväll med hamburgare o korv ingår.


Flygning
I år har vi tänkt att återigen flyga tills vi inte orkar mera. Flygningen kommer att ske i Vågå med omnejd, förhoppningsvis kan vi då även få flyga från Galdhøpiggen. Om Hemsedal så blir flygningen i området Hemsedal, Gol, Geilo och kanske Aurland.


Instruktörer
Tonny och Ronny från Termikk og Rotor, och ev medhjälpare kommer att vara våra guider även i år. De är mycket meriterade instruktörer och några av dem tävlar t ex Ronny Helgesen som tillhör eliten av tävlingspiloter i PWC. Vi har även med svensk instruktör, Mattias Rydefjärd, så meddela om du vill ta bergsbehörighet då det tillkommer en kurskostnad.

Är det inte flygbart kommer vi att hålla teoripass på ämnen som passar den norska flygningen (till exempel att sving og snu betyder sväng).


Pris: 3 500 SEK kommer det att kosta och då ingår resa, logi med frukost, transporter till starter och en grillkväll. OBS - Du måste vara medlem/stödmedlem i SFG för att delta i aktiviteten.

Anmälan sker via vårt formulär, länk till formuläret finns högre upp.


Anmälan är bindande och vi vill att du betalar deltagar avgiften när du fått bekräftelse på att du har plats på resan.


Ange önskemål om kursflyg och Speciella önskemål (typ jag vill ha mitt pinnbröd medium rare eller är vegeterian/allergi)

Anmälan är bindande och turordning är först till kvarn


Väl mött!
Erika och Yaacov
för SFG