Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Söndag 9 juli 2023 samlades ett gäng förväntansfulla Prova-På skärmflyg deltagare för att lära sig om vad skärmflyg handlar om. Trots värmen, kämpade de på och fick snart uppleva hur det är att balansera skärmen. Deltagarna fick även flyga tandem tillsammans med en erfaren pilot och de som ville fick även styra skärmen i luften.

Här kan du se en kort film från dagen

Är du sugen på att prova på skärmflyg? Vi planerar nya tillfällen under 2024 så håll koll på denna sida, information kommer att läggas här så snart vi har nytt datum.

Är du nyfiken på skärmflyg?

Läs gärna hela texten nedan. Längre ner på sidan finner du anmälningsformulär.


Vår prova-på-dag vänder sig till dig som funderar på eller drömmer om att flyga högt uppe bland molnen. Skärmflyg är det enklaste och snabbaste sättet att lära sig flyga.

Under denna dag får du större inblick i sporten och får veta mer om oss som klubb och hur en utbildning går till. Under dagen får du även möjlighet att flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Här får du även möjlighet att få svar på allt som har med skärmflyg att göra.

Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla på en skärm och lära dig att dra upp skärmen i flygläge i luften och balansera den över ditt huvud!

Under tiden kör vi tandemflyg där du flyger tillsammans med en erfaren pilot, så du kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor. Du kanske till och med får prova att styra skärmen själv?

Vi kommer även att bjuda på varm korv och dricka till lunch.


*Priset är 1300 kr per person (2023).

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs under innevarande år så får du 600 (2023) kr i rabatt på kursavgiften.

*(Priserna ovan är för år 2023 och kan komma att ändras inför 2024*)


När: 2024 (exakt tid ej satt än)

Plats: Kareby, strax norr om Kungälv. Mer info skickas till anmälda.

Tid: Från ca kl 10.00 och tills vi är nöjda, dock endast ett tandemflyg/person.


Anmäll dig snarast för att säkra din plats. Vi har endast 8 platser per tillfälle. formuläret nedan 

Skulle du inte få plats på kommande tillfälle så hamnar du på väntelista och vi kommer att kontakta dig längre fram när det blir fler tillfällen.


Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Anmälan till Prova-på skärmflyg med SFG

Om du anmäler dg nu så kommer vi att ha dina kontaktuppgifter förvarade hos oss. Vi planerar att ha nya Prova-På tillfällen under 2024 med start runt maj månad. För dig som anmäler dig här kommer vi att meddela personligen via mail och du får "förtur" till en plats.