Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Är du sugen på att prova på skärmflyg?

Vi planerar nya tillfällen under 2024. Vår ambition är att köra ett Prova-På tillfälle på lördag 20 april och ha söndag 21 april som reservdag beroende på hur vädret blir. 

Här kan du föranmäla dig till vår populära Prova-På dag.

Vill du se hur vi hade det 2023, här kan du läsa mer.

Är du nyfiken på skärmflyg?

Läs gärna hela texten nedan. Längre ner på sidan finner du anmälningsformulär.

Vår populära prova-på-dag vänder sig till dig som funderar på eller drömmer om att flyga högt uppe bland molnen. Skärmflyg är det enklaste och snabbaste sättet att lära sig flyga.

Under denna dag får du större inblick i sporten och får veta mer om oss som klubb och hur en utbildning går till. Under dagen får du även möjlighet att flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Här får du även möjlighet att få svar på allt som har med skärmflyg att göra.

Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla på en skärm och lära dig att dra upp skärmen i flygläge i luften och balansera den över ditt huvud!

Under tiden kör vi tandemflyg där du flyger tillsammans med en erfaren pilot, så du kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor. Du kanske till och med får prova att styra skärmen själv?

Vi kommer även att bjuda på varm korv med bröd och dricka till lunch. Behöver du specialkost eller vegetarisk/veganskt så kan du notera detta i kommentarfältet när du anmäler dig.


*Priset är 1300 kr per person.

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs under innevarande år så får du 600kr i rabatt på kursavgiften.


När: Lördag 20 april (söndag 21 april som reservdag om vädret är dåligt på lördag) Datumet kan aändra med ganska kort varsel om ängarna inte torkat tillräckligt för att vi ska kunna var på dem.

Plats: Kareby, strax norr om Kungälv. Mer info skickas till anmälda.

Tid: Från ca kl 10.00 och tills vi är nöjda, dock endast ett tandemflyg/person.


Anmäll dig snarast för att säkra din plats. Vi har endast 8 platser per tillfälle. formuläret nedan 

Skulle du inte få plats på kommande tillfälle så hamnar du på väntelista och vi kommer att kontakta dig längre fram om det blir avhopp eller när det blir fler tillfällen.


Vår ambition är att köra på lördag men eftersom vi har väderberoende aktivitet så kan dagen för aktiviteten ändras med kort varsel. Därför är det bra om du kan avsätta både lördag och söndag.Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Anmälan till Prova-på skärmflyg med SFG

Välkommen med din anmälan till vår populära prova på dag. Skulle det bli många anmälda och du inte får plats på vår första tillfälle så kommer du få förtur till nästa tillfälle (datum ej bestämt än). Vi kommer att informera dig om läget inom 24 timmar.