Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Nästa skärmflyg prova-på-dag blir 8 juli med 9 juli som reservdag. 

Vi tar endast 8 deltagare per tillfälle och platserna tar slut snabbt så tveka inte. Läs informationen här och anmäl dig redan nu.

Är du nyfiken på skärmflyg?

Läs gärna hela texten nedan. Längre ner på sidan finner du anmälningsformulär.


Vår prova-på-dag vänder sig till dig som funderar på eller drömmer om att flyga högt uppe bland molnen. Skärmflyg är det enklaste och snabbaste sättet att lära sig flyga.

Under denna dag får du större inblick i sporten och får veta mer om oss som klubb och hur en utbildning går till. Under dagen får du även möjlighet att flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla in en skärm och försöka att dra upp den i luften och balansera över huvudet! Under tiden kör vi tandemflyg där du flyger tillsammans med en erfaren pilot, så du kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor.

Vi kommer även att bjuda på varm korv och dricka.


Priset är 1300 kr per person.

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs under 2023 så får du 600 kr i rabatt på kursavgiften.


När: 8 juli (9 juli som reservdag)

Plats: Kareby, strax norr om Kungälv. Mer info skickas till anmälda.

Tid: Från ca kl 10.00 och tills vi är nöjda, dock endast ett tandemflyg/person.


Anmäll dig snarast för att säkra din plats. Vi har endast 8 platser per tillfälle. formuläret nedan 

Skulle du inte få plats på kommande tillfälle så hamnar du på väntelista och vi kommer att kontakta dig längre fram när det blir fler tillfällen.


Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Anmälan till Prova-på skärmflyg med SFG