Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Vi har planer på att ordna en Prova-På dag i april eller maj 2023 och vill se om det finns intresse bland våra besökare. Tveka inte att anmäla intresse så kontaktar vi dig när det blir aktuellt.


Är du nyfiken på skärmflyg?

Läs gärna hela texten nedan. Längre ner på sidan finner du anmälningsformulär.


Vår prova-på-dag vänder sig till dig som funderar på eller drömmer om att bli skärmflygpilot.  

Under denna dag får du en större inblick i sporten och får veta mer om oss som klubb och hur en utbildning går till. Om vädret tillåter får du också möjlighet att flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla in en skärm och försöka att dra upp den i luften och balansera över huvudet! Under tiden kör vi tandemflyg, där du flyger tillsammans med en erfaren pilot, så du kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor.

Vi kommer även att bjuda på varm korv och dricka.


Priset är 1300 kr per person.

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs som börjar inom kort så får du 600 kr i rabatt på kursavgiften.


Gör en intresseanmälan nu så kontaktar vi dig när det blir aktuellt, troligen i april/maj.


Anmäll gärna ditt intresse via formuläret nedan 


Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Intresseanmälan till Prova-på dag med SFG