Skärmflygklubben Göteborg

Prova på skärmflyg

Vi kör en prova-på-dag 27/8.

Nu är alla platser till Prova-på dagen bokade. Om du vill, kan du anmäla dig till reservplats.

Det kan komma flera tillfällen med Prova-på dag senare i år eller våren 2023. De som anmäller sig nu, kommer vi att skriva upp på en lista och kontakta när det blir fler tillfällen.


Är du nyfiken på skärmflyg?

Läs gärna hela texten nedan. Längre ner på sidan finner du anmälningsformulär.


Vår prova-på-dag vänder sig till dig som funderar på eller drömmer om att bli skärmflygpilot.  

Under denna dag får du en större inblick i sporten och får veta mer om oss som klubb och hur en utbildning går till. Om vädret tillåter får du också möjlighet att flyga tandem med någon av våra erfarna tandempiloter.


På programmet 27/8

Vi börjar med en introduktion till sporten, lite bakgrund och några korta filmer som visar hur det går till när man flyger skärm. Sedan går vi till starten på flygfältet där du får ta på dig en sele, koppla in en skärm och försöka att dra upp den i luften och balansera över huvudet! Under tiden kör vi tandemflyg så ni kan känna på hur det är att flyga fritt med endast vinden som motor.

Vi kommer även att bjuda på varm korv och dricka.


Priset är 1200 kr per person.

Om du i anslutning till prova-på-dagen anmäler dig till en nybörjarkurs som startar 3/9 så får du 600 kr i rabatt på kursavgiften.


Gör en intresseanmälan nu så säkrar du din plats för dagen.

Nu är Prova-på dagen fullbokad.

Anmäll gärna ditt intresse via formuläret nedan så återkommer vi när det blir flera tillfällen i höst eller till våren 2023.


Vi genomför prova-på-dagen endast om vädret tillåter skärmbalansering och tandemflyg och minst 6 personer har anmält sig. Vid inställd aktivitet återbetalar vi anmälningsavgiften.


Välkommen!

Anmälning till Prova-på dag med SFG